За да бъде Вашият престой в хотела по-приятен и забавен някои хотели предлагат на своите гости интересен начин за изкарване на почивката. С помощта на аниматорите - млади и весели хора, чиято единствена работа е да забавляват Вас и Вашите деца, Вашата почивка ще бъде още по-приятна. Според възрастта на гостите анимацията може да бъде разделена на:
Теди - детска анимация за деца от 2-3 години
Мини - детска анимация за деца от 4-7 години
Макси - детска анимация за деца от 8-12 години
Тини - анимация за тинейджъри от 13-18 години
Анимация за възрастни над 18 години


Детска анимация - Водни битки, пясъчни замъци, пиратски приключения, нощни походи с фенери, срещи с вещици и индианци, детска дискотека, футбол и игри, пясъчни рисунки и колажи – това са само част от изявите в детските клубове.

Специално внимание се отделя върху дейностите, насочени към стимулиране на развитието на децата. Фокусира се върху тяхното възприемане, добра координация и умения, концентрация, тяхното въображение и креативност. Под формата на игра се предлага йога за деца, продукт, който се ползва с повишено търсене от страна на родителите, гимнастика за най-малките  гости.  Вечерните събирания са голямо забавление за деца от всички възрасти. Почити всяка вечер има детска дискотека. Провеждат се шествия на духове, експедиции на дракона, на пижамено парти и още много др.

Анимация за възрастни - Различни видове спорт: гимнастика, водна гимнастика, тае бо, стречинг, аеробика, йога, каланетика, пилатес, с инструктор, в зала или на открито, бочия, дартс, водна топка, тенис на маса, тенис на корт, футбол, стрелба с лък, спортно развлекателни игри и съревнования, провеждани на плажа, около и във басейна, коктейлни игри, мини голф, putting green, плажни волейболни турнири. А вечер, вечер всички заедно се наслаждават на детски програми, в които децата са малки звезди на танцово-артистични програми представени от аниматорите.

Отново под ръководството на добре обучени аниматори гостите могат да споделят своя опит и идеи с другите в непринудена обстановка. Гостите могат да поддържат жизнеността си чрез туристически преходи и фитнес програми, пешеходни турове и маршрути на местните райони и забележителности, готварски курсове, фокусирани върху специфичните особености на местната кухня, Nordic Walking, курсове по компютри и интернет. В художествени ателиета се предлагат курсове по рисуване върху коприна.

За гостите е изключително преживяване да видят аниматорите преобразени в танцьори и артисти във вечерните представления. Същите тези спортни аниматори, с които цял ден са се шегували и играли заедно, същият приятел, който е толкова близо до тях и до техните изживявания.

Ако изберете хотел, в който има анимация е сигурно, че няма да скучаете и ще прекарате ваканцията си повече от забавно. Винаги ще се случва нещо интересно. Възможно е анимацията да е на няколко езика, тък като в повечето хотели част от гостите са чужденци, но във всички случаи има анимация и на български. В почити всички All Inclusive хотели се включва анимация за деца и за възрастни.