ПечатСливен е разположен по южните склонове на Сливенската планина. Територията на града е била населена най-напред от тракийски, а след това от римски племена. Сливен е град богат на легенди, символи и история, събирайки миналото с настоящето, запазвайки възрожденския дух на жителите си.

Едни от най-интересните символи, които си заслужава да се посетят са: Сините камъни - променящи цвета си с промяната на сезоните от теменужено синя на пролет, до сиво-мрачна окраска на есен; Паметникът Хаджи Димитър, построен като признателност за войводата с дарения на фирми и граждани; Стария бряст, паметник на бунтарите-юнаци; Паметник  на 7-ми конен полк "Орлето" - в памет на Сливенския полк участвал във войните.
Интерес за гостите е градския часовник, отмерващ общественото и личното време на жителите на Сливен.

Посетителите и гости на града трябва да знаят, че това е роден град на Добри Чинтолов, чийто песни с революционния си дух са вдъхновители на народа срещу поробителите и днес с песента "Къде си вярна ти любов народна...." се гордеят всички българи.

Културното наследство се поддържа с Национален музей на текстилната индустрия, Куклен и Драматичен театър, Исторически музей, Художествената галерия, Симфоничен оркестър и много други творчески сдружения.

Категория: Градски хотели