Няма нищо по-хуваво от това хотелите и почивните бази да са пълни с хиляди здрави хора, дошли да се откъснат за малко от напрегнатото ежидневие и прекарат приятно ваканцията си. За съжаление има доста голяма група от тях със здравни проблеми. Това са хора с увреждания, които търсят възможност за пълноценна почивка.

Повечето хотелиери много добре разбират, че за да предложат достъп на тази група от хора е необходимо преди всичко да са изпълнили необходимите задължителни разпоредби за престоя на тези гости. Условието за широчината на стаите, баните оборудвани със специални дръжки и необходимите съоръжения за хората с увреждания са задължителни за хотели над 3-звезди. Придружителите се настаняват в непосредствена близост.

Когато говорим за достъп на хора с увреждания, като гости на хотела се има в предвид не само да са в наличност рампи, удобни помещения и специализираните плаващи колички, а преди всичко адекватно отношение и внимание от страна на специализиран персонал. Много от тях преминават през обучение, посещавайки семинари, като се запознават с правилата за предоставяне на качествена и достъпна среда на хората с увреждания за пълноценна почивка. Преминалите през обучението получават визитната картичка с текст "Персонала е обучен да предоставя достъпно и качествено обслужване на хора с увреждания", а това е и отличие за политиката на хотела, за персонала работещ в него.

Предимство е наличието в близост на хотела до медицинско заведение, балнеокомплекс или рехабилитационен център за удобство на хората с физически увреждания и добра инфраструктура до тях.

Това са в общи линии въпросите, за които трябва да се поинтересува човек с физически увреждания желаещ пълноценна почивка. За по-лесно ориентиране в лабиринта от хотели и почивни бази не се колебайте да се консултирате със сътрудник на Онлайн Туристическа Агенция АВИОТРАВЕЛ за Вашата приятна почивка.