Какво разбираме под понятието почивка? Tова означава: релакс, спокойствие и тишина сред красива природа с приятна компания на близки, познати или с любимото семейство. Всеизвестна тайна е, че децата - Вашите или на другите почиващи, са тези малки човечета, които крещят около басейните, по поляните, тропат с малките си крачета из коридорите, фоайето и ресторанта на хотела. Често почивката се превръща в кошмар, независимо дали това са Вашите деца или децата на другите.

Някои предвидливи родители често си избират самостоятелни вили или уютни къщи с цел да не провалят дълго чаканата ваканция. Други прибягват до резервация хотели забранени за деца. Желанието на тази група от хора да почиват в такива хотели не би трябвало да се счита като дискриминация. В края на краищата това е условието на гостите и то е  най-важно за хотелиерите.

За много от родителите етикета на тези хотели е някак си дразнещ. Как може децата да дразнят околните? Но всеки е прав по своему. Пък и защо, като има хотели за почиващи с деца да няма и такива без деца. В България все още не съществуват такива хотели, за разлика от чужбина, където цели комплекси са на разположение на тази група от хора желаещи тиха и спокойна почивка. Идеята на тези почиващи с пораснали вече деца е да не бъдат притеснявани от малчуганите. Няма да ги делим на възпитани или не, на палави и послушни, децата са си деца и никой не бива да им се сърди. Нали всеки преди да порасте е бил дете.

Хотелите, които предлагат почивка без деца залагат на хората предпочитащи гарантирано спокойствие. Ако Вие сте един от тях и имате нужда от помощ за избор на хотел за почиващи без деца, то не се колебайте да се свържете със сътрудник на Онлайн Туристическа Агенция АВИОТРАВЕЛ.Ние се оженихме! Чудесна новина! За нея съществува само една дума: Поздравления! Следва звън на чаши с пенливо вино и блясък в очите, надежда за дълги години съвместен живот. Казват че живота е приказка, а семейния живот споделена приказка от двама влюбени, преминаваща през изпитания и изненади свързани с тръпката на любовта. Приказката  непремено минава през омайния дъх на напъпилите рози, през аромата на опияняващото руйно вино за да се спре пред дъха на очарованието и тъгата по изминалите неусетно години. Прав е този, който казва че бракът е единственната хазартна игра одобрена от църквата и само магията на любовта е тази, която му пречи да бъде капан за душите и личната свобода.

Поздравленията към младоженците в сватбения ден са безбройни, но всички имат едно най-важно пожелание: всеки настоящ и бъдещ ден да бъде по-хубав от изминалия, всяка година по-мъдра за сътворителите на приказката на живота.

Планирането на традиционното сватбено тържество е трудна задача и на помощ се включват родители, приятели, роднини, а в днешно време се разчита и на туристическите и сватбените Агенции, специализирали се за този ритуал. Агенцията Ви спестява време, стрес, средства и накрая имате уверенията за добрата организация на големия сватбен  ден.

За тези тържества обикновено най-подходящи са хотели, които посрещат младоженците в специално подготвени апартаменти за сватбената нощ. Гостите за тържеството се посрещат от персонала на хотела с "Добре дошли", като им се  предоставят  всички екстри като: фризьорски, масажни, фитнес услуги, украсата, фотографа, лимузината и нощувката.

Понякога поздравлението на любезните домакини се изразява в безплатното настаняване на младоженците във ВИП апартаментите на хотела, ако сватбата е в същия хотел и е скрепено с пожелание за дълъг и щастлив семеен живот.

Ако за този романтичен и незабравим ден Ви е необходима и помощта на Онлайн Туристическа Агенция АВИОТРАВЕЛ не се колебайте да се свържете с нас, а нашето пожелание към младоженците е: Банковата им сметка да бъде заредена с дълги години по 365 дни  щастие, здраве, късмет и много детска глъч.
 

Няма нищо по-хубаво от това, да прекараш така дългоочакваните броени дни със семейството и с най-любимите си същества-децата. Когато те са по-големи сякаш това изглежда по-лесно осъществимо, но с  дребосъците и бебетата задачата става с повишена трудност.
Огромно щастие за семейства с малки деца е ако имат на разположение така наречения: помощен персонал - баба"Чудо". Тройно е  щастието тогава - баба е доволна, децата са в сигурни ръце, а родителите спокойно почиващи.

По-големите деца от семейството или наличност на специализирана помощница също е от помощ за родителите през мечтаната ваканция. Подготовката за нея обикновено започва по-отрано за да не се пропуснат дрешки, храна, пособия, лекарства необходими за малчовците.

Хотелите предлагащи престой на гостите с малки деца предлагат креватчета за тях, но за да сте спокойни и сигурни, че всичко е на ред, предварително се информирайте и за най-малките подробности. Много от хотелите разполагат и с квалифициран персонал за грижа на вашето дете, но тази екстрата също трябва да Ви е известна, колко ще Ви струва.

Информацията за дежурен лекар също не е за пренебрегване. Понякога децата при смяна на местото имат нужда от такъв. Не забравяйте да се снабдите с дезинфекционните гелчета, децата пипат навсякъде и е добре да си служите с тях. Престоя на малките деца и бебета е възможно да е безплатен, но всичко зависи от политиката на хотела, затова отново се информирайте предварително.

За да не пропуснете нещо важно, за да тръгнете, пристигнете и се върнете спокойни, за да се справите с най-добрия избор на хотел ние Ви препоръчаме да се обърнете към  компетентните услуги на Онлайн Туристическа Агенция АВИОТРАВЕЛ.

Приятна ваканция!

Няма нищо по-хуваво от това хотелите и почивните бази да са пълни с хиляди здрави хора, дошли да се откъснат за малко от напрегнатото ежидневие и прекарат приятно ваканцията си. За съжаление има доста голяма група от тях със здравни проблеми. Това са хора с увреждания, които търсят възможност за пълноценна почивка.

Повечето хотелиери много добре разбират, че за да предложат достъп на тази група от хора е необходимо преди всичко да са изпълнили необходимите задължителни разпоредби за престоя на тези гости. Условието за широчината на стаите, баните оборудвани със специални дръжки и необходимите съоръжения за хората с увреждания са задължителни за хотели над 3-звезди. Придружителите се настаняват в непосредствена близост.

Когато говорим за достъп на хора с увреждания, като гости на хотела се има в предвид не само да са в наличност рампи, удобни помещения и специализираните плаващи колички, а преди всичко адекватно отношение и внимание от страна на специализиран персонал. Много от тях преминават през обучение, посещавайки семинари, като се запознават с правилата за предоставяне на качествена и достъпна среда на хората с увреждания за пълноценна почивка. Преминалите през обучението получават визитната картичка с текст "Персонала е обучен да предоставя достъпно и качествено обслужване на хора с увреждания", а това е и отличие за политиката на хотела, за персонала работещ в него.

Предимство е наличието в близост на хотела до медицинско заведение, балнеокомплекс или рехабилитационен център за удобство на хората с физически увреждания и добра инфраструктура до тях.

Това са в общи линии въпросите, за които трябва да се поинтересува човек с физически увреждания желаещ пълноценна почивка. За по-лесно ориентиране в лабиринта от хотели и почивни бази не се колебайте да се консултирате със сътрудник на Онлайн Туристическа Агенция АВИОТРАВЕЛ за Вашата приятна почивка.

Мечта на всяко семейство е да прекара така мечтаната и дълго чакана почивка заедно с децата си. Тези броени дни почти винаги запазват най-милите и любими спомени за приятно изкарано време и са тема на разговори и обсъждане още дълго след това. Безспорно да почиваш с деца си е предизвикателство, което изисква родителите да се справят успешно за да не се помрачат така очакваните дни за почивка и ваканция. На родителите е известно, че за тях може би ще остане по-малко време да релаксират и починат, защото не е лесна задачата да се подготви, организира и осъществи пътуването и настаняването. Но това е да си родител, нали и те са били някога деца и са се радвали на същото обгрижване.

Подгответе се да отговаряте на милион въпроси за да задоволите любопитството на малчуганите към всичко преживяно и видяно по време на пътуването, към новите запознанства с другите почиващи като тях. Приключенията и създадените приятелства понякога остават завинаги мили спомени за отминалото детство. А когато се събират повече семейства, тогава камерите и фотоапаратите запечатват незабравимите мигове за отлитащото детство.

Семействата приели да почиват с децата си трябва предварително да се съобразят с хотелското настаняване, защото всеки хотел се придържа към собствени правила и разпоредби. Разнообразието се състои в: специални отстъпки при заплащане на допълнително легло, брой на хранения, наличност на специални детски помещения и специализиран персонал за тях. Всичко това зависи от политиката на хотела и за да се улесните в успешното решение на тази нелека задача, Ви препоръчаме да се свържете с Онлайн Туристическа Агенция АВИОТРАВЕЛ за да получите любезното и компетентното мнение за избор на хотел. Не се колебайте, Онлайн Туристическа Агенция АВИОТРАВЕЛ е на Вашите услуги и ще се погрижи за една приятна и комфортна семейна почивка.