Интернет - В повечето хотели има възможност за използване на интернет – безплатен или платен. Таксите се определят индивидуално от всеки хотел. Много хотели предлагат и безжичен интернет (Wi-Fi). Възможно е достъпът да бъде защитен с парола и да се наложи да заплатите допълнително, за да го използвате. Свържете се с рецепцията на хотела за да Ви уведоми, как можете да ползвате тази услуга.

Мини бар - е малък хладилник в хотелската стая. Мини-барът е зареден често с малки бутилки сок, алкохолни или безалкохолни напитки. Също така може да са включени бонбони, бисквити и други леки закуски. Някои хотели предлагат хранителни и нехранителни стоки, като чорапи, тоалетни принадлежности и презервативи. Цените обикновено са много високи в сравнение с подобни продукти закупени от магазина, защото гостът плаща за удобството при незабавен достъп, а също и за поддържането на асортимента. Гостите на помещението могат да ползват мини бара по всяко време по време на престоя си. Някои мини-барове използват инфрачервена светлина или други автоматизирани методи за отразяване на покупките. Това позволява лесното откриване на продуктите, които не са използвани. Тези модерни методи предотвратяват кражбата на продукти и загубата на приходи за хотелиера.

СПА услуги - Съкращението SPA означава Sanus Per Aquam или Здраве чрез вода. Рзаличните хотели предлагат много варианти за спа програми – процедури с минерална, морска вода или водорасли, подводни масажи и ароматотерапия. Спа услугите може да включват хамам – турска парна баня, руска баня, финландска сауна или кални бани и др. Също така на гостите се предлагат и голямо разнообразие от масажи.

Консиерж – служител на рецепция, който дава на гостите туристическа информация, и от когото можете да потърсите съвет, относно Вашия престой в града. С негова помощ, можете да резервирате маса в ресторант, билети за културни събития, самолетни билети, билети за концерти и други мероприятия.

Екскурзия – Някои от хотелите предлагат екскурзии, организирани за гостите до близки забележителности или атракции.
 
Ски гардероб – специални помещения за съхранение на ски и сноуборд оборудване. Има ги в хотели в близост до ски курорти

Събуждане по телефона – Ако на следващия ден Ви предстои ранно пътуване, може да поръчате по телефона на рецепцията тази услуга.

Трансфер
– При желание от Ваша страна, хотелът може да осигури превоз до летище, автогара, жп гара или до избрана от Вас точка . В зависимост от категорията на хотела, тази услуга може да се заплаща или да е включена в цената на хотелското настаняване.

Конферентни условия - предоставяне на зали за конференции, коктейли, бизнес срещи, презентации и специални събития